4 de Maig 2014, Llorenç del Penedès

Qui som

Presentació:

Llorenç és un petit municipi de la comarca del Baix Penedès, amb una població a l’any 2010 de 2.251 llorencencs i llorencenques. . Està situat gairebé al mig de la comarca, envoltat pels termes de La Bisbal del Penedès, Sant Jaume dels Domenys i Banyeres del Penedès.

És un poblet molt petit en extensió, amb 4’64 Km2, i es troba a una altitud de 162 m. sobre el nivell del mar.

L’església parroquial de Sant Llorenç pertany a l’arxiprestat del Vendrell. El temple té una façana neoromànica relativament moderna i una inscripció a la façana lateral que dóna a la plaça del Castell ens diu que “aquí fou lo cementiri fins lo any 1777”, indicatiu d’una restauració que no fou la darrera. Té un campanar esvelt, de planta quadrada, amb rellotge a la part superior i caracteritzat per la seva teulada verda. L’església conserva una pica baptismal d’immersió que data del s. VIII, pre-romànica.


Altres punts caracterísitics del poble, i que es recorreran durant la cursa, són Cal Murgades del Grau, casal del segle XVII situat al centre del poble, el Sindicat Agrícola (1914) del prestigiós arquitecte César Martinell, la Rambla Marinada, els Jardins d’Oriol Martorell, El Mas o el Castell, molt restaurat en època moderna, i el seu pont “de les bruixes

“La Cumprativa”

Va ser fundada l’any 1918 per un grup de persones que pretenien una alternativa social, cultural i econòmica a les ja existents al poble, amb la finalitat d’ajudar i ensenyar sobre les tasques del camp als seus associats.

Actualment és una societat cultural i recreativa que compta amb diferents grups: Gegants i grallers, Capgrossos, Diables i Drac i el Grup de teatre.

Al llarg de l’any organitza multitud d’activitats de tot tipus, com els balls de saló setmanals, representacions teatrals, conferències, tallers nadalencs, exposicions, cinema, carnaval,… Durant el mes de maig aquesta societat organitza les tradicionals “Festes de maig”, que inclouen activitats de tota mena, i una de les d’enguany és la Cursa de Maig.

Anuncis

Núvol d'etiquetes

%d bloggers like this: